rodeo3

Skapa en “Calgary Stampede” av nya kunder

Varje sommar miljontals människor från hela världen deltar i en mid västra kanadensiska rodeo och rättvis kallas Calgary Stampede i Alberta. På nästan 100 år har den vuxit från en liten festival till vad som nu faktureras som The Greatest Outdoor Show på jorden. Nu kan du lära dig hemligheterna som har gjort denna festival en så stor framgång.

Yahooooo…
Från och med fredag 6 juli 2007, Calgary (där jag bor) förvandlas till en komplett stad land part i 10 dagar.

Calgary Stampede är en händelse som har påstÃ:nder sedan 1886 – och Ôrar fordra till The Greatest Outdoor Show On Earth.

Vi får förmodligen en halv miljon besökare i Calgary under 10 dagars evenemang (vilket är fantastiskt eftersom Calgary är 1 miljon människor- vi lägger till 50% av vår befolkning i 10 dagar).

Få detta, den totala ta hem vinster från Stampede Rodeo är en jättestor $ 1,6 miljoner – som nu är den största prisvinster av någon rodeo i världen, från min förståelse.

Du skulle säkert behöva betala mig bra för att sitta på en bucking tjur! $ 1.6M skulle om att göra det ;o)Vad skulle göra människor reser från hela världen för att se Stampede?***> TIPS: Lärdomarna av Stampede kan enkelt anpassas till ditt företag.

1) En årlig händelse som ingen annan – det finns rodeos över hela världen – men Calgary har en 1 miljon dollar rodeo handväska så detta är inte som alla andra. Folk ser fram emot Stampede i månader framöver. De bästa Rodeo stjärnor från hela världen gärna komma till Calgary för att kämpa för huvudpriset.

Gör dina speciella evenemang speciella – och något värdefullt att komma till.

2) Kunderna “komma in i det” som ingen var annars i världen. Tänk dig det här… Torsdag kväll innan festen börjar på fredag du lämnar ditt kontor alla klädda i kostym och slips (jag minns det väl – uhhgg). Fredag morgon – alla från företagets VD rätt till postkontorister klä upp i sina västerländska kläder (hattar, stövlar, bältesspännen och jeans). Och de förblir så i hela 10 dagar.

VARNING: Om du är i Calgary från utanför staden och av misstag bära en slips – det kommer att skäras av närmaste person med en sax.

Kunderna klär delen och * gärna * blir en del av kulturen.

3) Partiet rack upp där med de bästa i världen – många människor sparar sina pengar, och deras lever, för det parti som händer.

Ordspråket för veckan är: “Drick tripplar, se dubbel och agera singel” – och massor av människor som öttstã¶r det besöndena.

Baren personalen är klädd snål nog att göra Hugh Heffner leende med glädje.

Och folk reser verkligen från hela världen – bara för festen.

Gör en händelse så exklusiv att de är villiga att * göra vad som krävs * att vara där.

4) Massor av händelser, godsaker, och freebies. Varje dag under stampede kan du gå ner för gatan och fånga dig lite gratis frukost – pannkakor, korv och ägg (och om du fångar de goda privata parter de serverar vodka och apelsinjuice med 7 am – sa att det var en fest).

Rada upp runt kvarteret för Stampede Breakfasts (nästan alltid gratis).

Corporate Calgary sätt att ge tillbaka och säga tack.

5) Det är unikt att ha en hel stad klänningFind Artikel, agera och dricka delen. Tonvis med skoj (dricka eller icke) för hela familjen. Stor halvvägs med massor av rider och saker att göra. De människor som tittar är inget annat än fantastiskt i sig.

När alla är en del – det är en mycket fantastisk upplevelse för alla inblandade.

Lärdomar från Den Stampede För ditt företag

– Gör dina speciella evenemang speciella – och något värdefullt kommer till.

– Kunderna klär delen och * gärna * blir en del av kulturen.

– Att göra en händelse så exklusiv att de är villiga att * göra vad som krävs * att vara här.

– Ge tillbaka och säga tack till alla dem som fick dig dit.

– När alla är en del (från VD: s till entry level kontorister) – det är en mycket fantastisk upplevelse för alla inblandade.

– Ha kul och lätta upp saker och ting lite och folk kommer att märka.

Observera:

Jag har äntligen övertygat Stampede huvudet honchos att dela sina eftertraktade hemligheter framgång vid Vilda Västern Wealth toppmötet hålls i 2 dagar före Stampede start.

Vad bättre sätt att lära sig att bygga upp ditt företag än från mästarna själva – ta med din familj och lära sig miljoner dollar hemligheter – underhålla make och barn – och gå därifrån med de tekniker som kommer att göra 2007 ditt bästa år ännu).

Ha en bra vecka och glad Stamped’n!