Hur får man billiga biljetter till en Cowboy Rodeo


Förr i tiden var en cowboy rodeo en speciell händelse. Det skulle vara iscensatt i en stor arena, och de bästa cowboys var inbjudna att delta. Priset var en enorm summa pengar, och äran att vara i denna prestigefyllda kategori var eftertraktade.

Nu är det inte så ovanligt att rodeos är iscensatt utanför arenorna.

Många städer har stora sammankomster av rodeo aficionados som samlas varje år på sommaren för vad som kallas Cowboy Rodeo i staden. Rodeos hålls ofta i parker och andra allmänna utrymmen, men de kan också äga rum i privata hem eller på grund av lokala företag. Även om de inte kräver en enorm budget, de kostar pengar att ställa upp.

Förutom bekostnad av att inrätta en rodeo, måste du tillhandahålla din egen utrustning. Det är troligt att du behöver en släpvagn för att transportera all utrustning, och det finns några olika typer tillgängliga. Dessa inkluderar öppna och bifogade släpvagnar. Om du inte är bekväm med själva trailern, kan du hyra ut en under hela rodeo.

Om du vill delta i en rodeo, är det bästa sättet att gå att göra bokningar i god tid. Många platser reservera platser för ett antal dagar i förväg, vilket är en enorm bonus om du behöver ha en bil eller en hyrbil att resa till och från arenan. Vissa evenemang bokas också månader i förväg, så du kanske kan ha tur om det finns några tomma platser på din rodeo.

Förr i tiden var en rodeo inte lika populär som den är idag på grund av att det bara fanns så många rodeos hålls på olika platser. Det var inte mycket konkurrens då, så det fanns inte många rodeo initiativtagare och rodeo chefer som hade råd att sätta på visar.

Numera finns det dock fler rodeoevenemang och ännu fler initiativtagare än någonsin tidigare. De är mer villiga att betala för att få händelser till mindre städer eftersom de får mer publicitet i jämförelse med större städer som Las Vegas eller Chicago. Även om det inte finns så många rodeo initiativtagare i mindre städer längre, det finns fortfarande några som har hittat sätt att hålla sina shower i dessa små städer.

Du kanske upptäcker att en liten rodeo händelse kan ha fler besökare än en stor rodeo händelse. Även om detta kan vara sant i vissa fall, är den främsta orsaken eftersom rodeo är mindre och biljetterna är billigare. Till exempel, om du har en stor familj eller en grupp vänner som kommer till en rodeo som kostar flera hundra dollar per plats, kanske du vill överväga att gå till en mindre händelse snarare än att gå till en stor en.

Glöm inte att planera i förväg och ta en tur till den stora händelsen när du planerar din resväg för rodeo. Se till att du vet datum och tider, och du kan få dina biljetter tidigt. Planera också att vara tidigt om möjligt, så att du kan fylla upp så snabbt som möjligt och rädda dig från att betala för långa köer vid dörren. Du kanske också vill boka dina biljetter i förväg om du ska med flyg eller buss, eftersom de flesta evenemang kommer att fylla upp mycket snabbt.

De flesta cowgirl rodeos hålls under våren genom hösten.

De bästa tiderna är vanligtvis från slutet av mars till början av juni, även om du bör se till att du inte väntar för länge för att få dina biljetter i tid för rodeo. Om du väntar för länge, kan du sluta med att köpa biljetter för följande år och det finns ingen garanti för att du kommer att kunna få dina platser tillbaka efter rodeo är över. En cowboy rodeo biljett kommer också att få dig in i rodeo för en natt bara, så se till att du har gott om tid att få dina biljetter och reservera din plats.

Det finns alla möjliga olika platser för cowboy rodeos, från rodeos som hålls i stora arenor till mindre arenor som bara är ett par tusen kvadratmeter. Förutom att hållas i stora arenor finns det också mindre arenor som används för olika rodeo evenemang runt om i landet. Dessa inkluderar hästshower och rodeos som hålls på lokala motell och lador.

Om du vill se en rodeo i en mindre lokal, titta på din lokala tidning för att ta reda på vilka evenemang som är tillgängliga där du bor. Du kan sedan ringa dina lokala rodeo initiativtagare och se om de har några biljetter tillgängliga i ditt område och schemalägga en tid för att gå till evenemanget.