RODEO-IMG3

De olika Rodeo Entertainment du kan njuta av på en Rodeo


Rodeos har funnits länge. Rodeo har en lång historia av att använda hästar som sin källa till transport, mat och underhållning. Det var mycket vanligt att ryttare att gå samman och tävla i evenemang som skulle grop dem mot varandra i olika sporter. Tävlingen mellan olika sporter fokuserade vanligtvis på en av två sporter, antingen en roping skytte, eller quartering händelse.

Termen rodeo kom först i bruk under 1800-talet i Sydamerika. Det var en tjur ridning konkurrens i Argentina där tjurarna var klädda i kostymer, inklusive leoparder och ormar, för att locka människor. Djuren fördes sedan till Rio de Janeiro för tävlingen. Denna tävling blev känd som karnevalen, och ordet rodeo var snart plockas upp på från denna punkt. I USA blev tävlingen känd som San Francisco rodeo.

Medan populariteten för rodeos har fortsatt att öka under åren, den ursprungliga avsikten och syftet med rodeo förlorades med många människor att välja en annan sport för underhållning. Många människor började delta i hästshower och andra sportevenemang, och denna förändring i underhållning orsakade rodeos att förlora sin ursprungliga innebörd. Ändå är rodeos fortfarande en spännande händelse att titta på och delta i.

En rodeoarena är en stor byggnad som har flera etapper.

Arenan består av korrugerad metall och är byggd tillräckligt högt från marken för att ge en bekväm sittgrupp för alla deltagare.

Det finns några saker som gör en stor arena framgångsrik. För det första måste scenen vara tillräckligt stor för att hela gruppen ska kunna gå upp och ner i raderna. För det andra måste publiken underhållas hela tiden, eftersom rodeo följer ett strikt schema av händelser. För det tredje måste scenen vara bekväm för hästspelarna. Scenen ska vara lika bred och bekväm, så att de kan använda sin egen kroppsvikt för att flytta runt arenan.

Rodeoarenan måste ha ett ljudsystem så att publiken kan höra varje detalj av rodeo. Vissa arenor har till och med en mikrofon så att publiken kan sjunga med i föreställningarna. Om du vill titta live, kanske du vill skruva upp volymen lite.

Hästens prestation kommer också att behöva vara underhållande för publiken. Rodeo börjar vanligtvis med en tornerspel konkurrens mellan de ledande hästarna, följt av någon typ av skytte konkurrens. Skyttetävlingen kan omfatta vapentävlingar men inkluderar även fotografering av lerduvor, så att publiken kan se hur exakt djuret verkligen är.

Efter skjuttävlingen pågår en kvarttävling, där vinnaren är den som bäst kan utföra en manöver i en hästs showmanship-färdigheter. Sedan kommer den bästa roping och skytte konkurrens, och så vidare. Rodeo slutar med den sista tävlingen för dagen, som är den sista händelsen för dagen, eller “grand champion” som vinner hela tävlingen. Den stora mästaren får vanligtvis ett pris.

Rodeoen är en kombination av olika djurhandlingar och lagsporter. Det har funnits i många år, men det är först nyligen som människor har lärt sig om de många typer av rodeo underhållning som är tillgängliga för publiken. Merparten av tiden den stora mästare i rodeo kommer att namnges; detta är inte bara ett sätt för publiken att känna igen honom, men för publiken att känna att de har varit en del av rodeo erfarenhet själv.

En av de viktigaste delarna av rodeo är ringen.

Det är där den faktiska brottning sker, liksom själva tjur ridning och tävlingen. Ringen är vanligtvis gjord av trästolpar och säten, så att åskådare kan titta rakt framför ringen själv. Ringen har rep och inlägg som cowboys turas om att försöka få sina huvuden igenom, medan “pennies” försöker blockera sina vägar. När ringarna är passerat, kommer cowboys försöka slå ut varandra med sina höfter.

En annan viktig del av rodeo är selarområdet. Här cowboys bära stora vadderade jackor och stövlar, samt säkerhetsutrustning som lasso, blyrep, och den traditionella sadeln, att hålla fast vid under hela matchen. Hästryttarna är normalt klädda i åtsittande kläder som kan vara hala och grova. I vissa fall är de också försedda med hjälmar som är halvfyllda med tagel. När det gäller den slutliga tävlingen kan djuret bryta sig loss från selen.

Naturligtvis är rodeo inte den enda populära sporter som äger rum i en arena. Cowboy rodeos kan också hittas i mindre skala på mässor, i en liten country club. Även om dessa är oftast mindre än arenan, de ger en hel del underhållning för publiken och erbjuder mycket roligt för dem som tittar på. Men om du vill gå för att se en för en ännu större händelse, skulle den största arenan vara arenan.