rodeo3

Cowboy hatt och sadel för din häst


Rodeo hästar har ett mycket viktigt jobb i hästkapplöpning. De är de djur som bär sadeln på ryggen, och de drar vagnen med blyrepet fäst vid dem. Sadeln är gjord av antingen duk eller läder och hålls vanligtvis av två eller tre punkter.

På de flesta djur placeras sadeln under hästens hals så att hästen kan andas, men på rodeohästen hålls sadeln högre upp, så att djuret kan se ut. Det finns en skåra i toppen av sadeln kallas sporrarna, och det är här sadeln kommer att monteras. Om hästen inte är en fullvuxen, eller en omogen sto eller hingst, är det bättre för ryttaren att ha sadeln skräddarsydd och har ryttarens höjd och omkrets mätningar som tas på veterinären.

När sadeln är klar kan sadeln göras genom att fästa hästens egna snören på den, eller genom att ha den monterad av en professionell ridsport. Sadeln kan tillverkas av vilket material som helst, ägaren vill. De flesta sadlar är gjorda av läder, med duk är den minst vanliga. Vissa lädersadel har ett stålspänne istället för det vanliga läderspännet, medan andra är helt sömlösa. Det kan vara ganska svårt att avgöra vilken typ av sadel som är bäst, eftersom det finns så många olika typer att välja mellan.

Om du ska ta din häst till en tävling, eller planerar att tävla, är det en bra idé att få sadeln redan gjort. Vissa människor gillar att ha sadeln specialtillverkad så att de kan ändra remmarna om de vill. De är också mycket praktiskt för att ta på resor och transportera sadeln från plats till plats.

Du kan hitta sadlar som är gjorda för både lätta och tunga ryttare.

Lätta ryttare måste få en lättare sadel så att de inte tröttnar lätt. De bör undvika sadlar som är för stora och tunga för sin storlek.

En lätt ryttare kan också dra nytta av en sele, samt ridskor. Ryttaren behöver bära en sko som passar ordentligt och säkert så att den inte irriterar foten. En sko hjälper också till att hålla hästens fot torr, eftersom den inte är hal som den är på andra sorters skor. Dessutom bör ryttaren alltid använda stigbyglar på sin häst om de kommer att gå eller springa. Köra.

En annan sak som ryttaren bör ha är rätt ridning kläder. Dessa inkluderar en ridning sele, en ridning jacka, en ridning hatt, ridning damasker, ridstövlar, ridning leggings och byxor, och en ridning byxa och strumpeband bälte, och en ridning byxor. Klänningen som ryttaren bär måste också vara lämplig, eftersom de behöver för att täcka ryttarens hela ben.

Västerländska kläder är egentligen inte krävs av rodeo, men cowboy stövlar med en cowboy spänne är alltid ett måste. Förr i tiden var kvinnor inte tillåtet att bära cowboy kläder, så cowboy stövlar har utformats för att se till att ryttaren kunde vara i limousinen med en cowboy hatt på. Det finns dock nu en mycket mer avslappnad atmosfär till rodeo arenan nuförtiden, så kvinnor får bära sin favorit stil av kläder.

Det finns ingen anledning att lämna ut cowboyhattarna.

Några av de mest populära rodeo evenemang, såsom Royal Show, har cowboy hattar för händelsen. Cowboy hattar gör cowboy ser ut som han är redo att sparka tillbaka, och cowboy hatt har visats upp till fullo under några av de bästa rodeo bilder och videor.

Det finns många skäl för att bära en cowboyhatt. Till exempel, vissa människor tycker att hatten vara mycket bekväma och snygga. Cowboyhatten kommer också att hjälpa till att skydda ryttaren från solen och regnet, samt ge ett visst skydd mot hästhår och smuts på ryttarens ansikte.

Om du ska bära en cowboyhatt för någon typ av rodeo händelse, är det en bra idé att köpa en som är rätt storlek. och som passar ordentligt. Några av de bättre kvalitet hattar kommer med ett elastiskt band som knyter hatten på plats. Detta hjälper till att hålla hatten från att falla ner.